Πως να μεταφέρετε ηλεκτρονικές συσκευές στην μετακόμιση

μετακόμιση ηλεκτρονικών συσκευώνΣίγουρα μια μετακόμιση με ηλεκτρονικές συσκευές που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και χρειάζονται ειδική μεταχείριση είναι ιδιαίτερη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μεταφέρουμε με τον ίδιο τρόπο μια τηλεόραση ή ένα υπολογιστή όπως ένα τραπέζι. Οι ηλεκτρονικές συσκευές απαιτούν σαφώς περισσότερη προσοχή και καλύτερη συσκευασία στη μεταφορά.

Το ιδανικό είναι η μεταφορά να γίνετε στη συσκευασία του είχατε αγοράσει μια ηλεκτρονική συσκευή, αν αυτή όμως δεν υπάρχει μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο ενισχυμένο κουτί ή κάποιο ενισχυμένο περιτύλιγμα για να απορροφά τους κραδασμούς και να αποφευχθούν τυχόν γρατζουνιές.

Δείτε μερικές συμβουλές που θα κάνουν γρηγορότερη και ασφαλέστερη την μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών σας:

  • Πριν ξεκινήσετε την μετακόμιση φροντίστε να έχετε ήδη αποσυνδέσει όλες τις συσκευές που μπορείτε όπως πχ στερεοφωνικά, υπολογιστές, τηλεοράσεις ώστε να μειώσετε τον απαιτούμενο χρόνο. Κάποιες μεγαλύτερες και περισσότερο πολύπλοκες συσκευές όπως αιρκοντίσιον αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις καλύτερα να τις αφήσετε σε εξειδικευμένο προσωπικό για να αποφύγετε τυχόν ζημιές.

  • Για την δικής σας διευκόλυνση χρήσιμο είναι να πακετάρετε μαζί στο ίδιο κουτί όλα τα εξαρτήματα και καλώδια που αφορούν μια συσκευή. Για παράδειγμα τα καλώδια του υπολογιστή, το ποντίκι, το πληκτρολόγιο. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να ελέγξετε ότι δε ξεχάσατε κάτι και μετά την μετακόμιση θα μπορέσετε να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα εξαρτήματα της κάθε συσκευής για να τα τοποθετήσετε γρήγορα.

  • Μην τοποθετήτε ιδιαίτερα ευπαθείς ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις στο ίδιο κουτί με άλλα αντικείμενα υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν φθορές. Προσπαθήστε να μεταφέρετε τέτοιες συσκευές μόνες τους σε κουτιά ανθεκτικά και με κάποια επένδυση για απορροφούν τους κραδασμούς.

  • Οι κούτες που περιέχουν της ηλεκτρονικές συσκευές σας καλό θα ήταν να μεταφέρονται σε ξεχωριστό χώρο από τα υπόλοιπα αντικείμενα μιας και είναι περισσότερο ευπαθή ή έστω να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο που να μην κινδυνεύουν να πιεστούν ή να χτυπηθούν από άλλα αντικείμενα.

 

Social Media