Πως επιλέγουμε τρόπο μετακομισης;

μετακομισηΤι είναι το ιδανικό να επιλέξουμε; Μόνοι, με εταιρεία μεταφορών - μετακομίσεων ή συνδυασμός και των δυο; Μια μετακομιση είναι πάντοτε μια διαδικασία που απαιτεί προγραμματισμό και έχει αρκετά στάδια. Χρειάζεται οργάνωση και αρκετή προεργασία πριν την ολοκλήρωση της μετακομισης.

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που πρέπει να αποφασίσει κάποιος προτού οργανώσει μια μετακομιση είναι ο τρόπος που θα γίνει.

Όσον αφορά αυτό τον τομέα ουσιαστικά υπάρχουν τρεις επιλογές, η καθεμία από τις οποίες έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της. Μια μετακομιση λοιπόν μπορεί α) να την πραγματοποιήσει ο ενδιαφερόμενος μόνος τους, β) να γίνει από επαγγελματίες δηλαδή μια εταιρεία μεταφορών μετακομίσεων ή γ) να πραγματοποιηθεί από ένα συνδυασμό των δυο παραπάνω, δηλαδή ο ενδιαφερόμενος σε συνδυασμό με μια εταιρεία.

Στις μετακομισεις δεν υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας, η καλύτερη επιλογή γίνετε πάντα με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του ενδιαφερόμενου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μετακόμισης.
Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι σημαντικότεροι παράγοντες που καθορίζουν την ιδανική επιλογή είναι: ο διαθέσιμος χρόνος που υπάρχει για να γίνει μια μετακόμιση, τα διαθέσιμα χρήματα, η απόσταση που θα γίνει η μεταφορά, το μεταφορικό μέσο που διαθέτει ο ενδιαφερόμενος, ο όγκος και το είδος των αντικειμένων που θα μεταφερθούν και φυσικά αν η μετακόμιση αφορά ένα άτομο ή μια ολόκληρη οικογένεια.

Αν ο ενδιαφερόμενος υπολογίσει τους παραπάνω παράγοντες μπορεί με σχετική ευκολία να καταλήξει στη σωστή απόφαση. Αν για παράδειγμα η μεταφορά γίνετε σε άλλο νομό, τα αντικείμενα για μεταφορά είναι ογκώδη και η μετακόμιση αφορά οικογένεια με παιδιά, η χρήση εταιρείας μετακομίσεων είναι υποχρεωτική καθώς είναι σχεδόν αδύνατο μια οικογένεια να ολοκληρώσει μια τέτοια μετακόμιση χωρίς επαγγελματική βοήθεια.
Αν πάλι η μεταφορά είναι σε κοντινή απόσταση, αφορά ένα άτομο ή ένα ζευγάρι και ο όγκος των αντικειμένων είναι μικρός τότε με την ύπαρξη ενός μεγάλου οχήματος και κάποια σχετική βοήθεια είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί χωρίς την χρήση επαγγελματιών.
Τέλος υπάρχουν πάντα και οι ενδιάμεσες περιπτώσεις όπου μπορεί να συνδυαστούν η προσωπική εργασία με την βοήθεια επαγγελματιών για τη μείωση του κόστους της μετακομισης.

Συνεπώς αφού κάνετε τον απαραίτητο προγραμματισμό, ζητήστε τη γνώμη ατόμων που γνωρίζετε και έχουν εμπειρία από μετακομίσεις και ζητήστε μια προσφορά από μια αξιόπιστη και οικονομική εταιρεια μεταφορων και καταλήξτε στην καλύτερη επιλογή για εσάς!

 

Social Media